Chlupaté knedlíky

Zpět knávo dům

Zpět knávo dům

  • 700 g syrových brambor
  • 300 ml horkého mléka
  • 1 vejce
  • 150 g vařených a prolisovaných brambor
  • 180-200g hrubé mouky
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 400 g slaniny

Z vařených brambor, mléka, nastrouhaných syrových brambor, mouky a vejce uhněteme přiměřeně husté těsto, aby drželo tvar a dalo se vykrajovat lžící.

Knedlíky, které z těsta vykrojíme lžící, hážeme do horké vody. Uvařené knedlíky vyplavou na hladinu, kde je sbíráme, okapeme a klademe na mísu.

Slaninu (na kostičky, já přidávám kmín) na mírném plameni vytopíme, můžeme přidat sádlo, osmahneme cibulku.

Vhodné jako příloha (viz moravské zelí), nebo se špenátem …. atd.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

%d bloggers like this: