Kozí noha

Zpět knávo dům

Zpět knávo dům

.
.
.
.
.

DSCF7329 Kozí noha – promiňte, já byl v biologii vždy slabý, takže nějaký lepší název – nemohu sloužit. Hojně to roste v polostínu, teple, ale blízko vody. My to chodíme rvát k Vltavě, za 15 minut toho máme plnou igelitku.
DSCF7331 Bylinky jsem nijak zvlášť neomýval, trhali jsme přece mladé výhonky (ty starší mohou mít odér, který někoho může i odpuzovat) na čisté louce. Bylinky (byl jich igelitový pytlík) jsem nakrájel-nasekal na co nejdrobnější kousky.
DSCF7332 V kastrolu jsem mezitím osmahnul cibuli (dost nahrubo nakrájené 2 cibule), trošku zaprášil pálivou paprikou (pepř zásadně neužívám), přidal lehce podrcený kmín a osolil. Do toho jsem přidal nakrájenou kozí nožku a na ještě rozpáleném tuku a cibulce nechal zavadnout.
DSCF7333 Dalším krokem bylo podušení – já si dával pozor, abych směs ani nespálil ale ani „neutopil“, prostě jsem průběžně podléval – až na to padly celé 4 deci (viz prázdná sklenice na obrázku).
DSCF7334 Na závěr jsem ještě lehce zaprášil moukou, ochutil česnekem rozetřeným se solí
DSCF7336 a přidal zakysanou smetanu (lepší by  byla velká lžíce, ale já měl po ruce malou a ta byla navíc fotogenická :-), takže asi tak 5 -7 vrchovatých malých lžiček.
DSCF7337 Mezitím jsem si vedle vytopil sádlo asi tak ze 15 – 20 deka špeku (přidávám v dlani drcený kmín)
DSCF7338 a servíroval jako přílohu k chlupatým knedlíkům…. Počítám, že množství, které jsem vyrobil bude tak na 5 takhle malých porcí anebo na 4 větší. Pro masožravce můžete přidat plátek opečeného uzeného, nebo jelito (jak ho rychle, snadno a chutně připravuji – někdy příště).
Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: