Moravské zelí

zpět na blog

zpět na blog

1 hlávka zelí, 1 cibule, 3 lžíce sádla, 3 lžíce mouky, 2 kyselá jablka, 1 brambor, sůl, kmín, špetka cukru, ocet

Na nudličky nakrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme, nejprve v otevřené nádobě.
V jiné nádobě (raději větší – budeme přidávat zelí!) osmažíme na sádla nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou ze zelí a povaříme.
Přidáme strouhaný syrový brambor, necháme projít varem a vložíme podušené zelí. Ochutíme špetkou cukru a nakonec přidáme oloupaná a na kolečka nakrájená nakyslá jablka. Podle chuti ještě přikyselíme octem.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

%d bloggers like this: