Postřekov, 7.července 2012

zpět

Zpět na blog

To ráno začalo deštěm – hustým lijákem. „Někdo to rozhodl za nás“ – pravila Eva. Neodporoval jsem. Znáte to? V hlavě vám duní jako v ocelovém kotli, tělo jako po odborném zmlácení rotou vycvičených policajtů. Než jsme se nasnídali, sprchlo ještě několikráte. Co s načatým dnem dovolenky? – zní otázka.

Trhanov – „Chodenschloss“ barokní zémek vybudovaný Maximiliánem Lammingerem, pokořitelem vzpoury Chodů. Na zámku je pamětní deska připomínající narození synka zahradníkova, pozdějšího známého pražského lékaře Thomayera. A ten, jako mimo jiné činný literát, přivedl do Trhnova též Aloise Jiráska. Ergo – MUDr Thomayerovi můžeme děkovat nejenom za známý pražský nemocniční areál, ale též za ságu o Janu Sladkém, zvaném Kozinovi!

Velká vlaková loupež v Domažlicích.
http://www.simitrain.wbs.cz
U rodinného domku se nachází přístavek, zhruba 100 m2 – a v něm modelové kolejiště, plné modelů aktuálních i těch starších.  Soupravy se vydávají na cestu za doprovodu zvukové kulisy a zasvěceného komentáře. Bez  zajímavosti není ani „noční jízda“ se zataženými žaluziemi – a s bouřkou nad skálou se zříceninou hradu. Když je napětí nejvyšší – na véži se objeví – no to nebudu prozrazovat. Zajeďte si do Domažlic. My jsme zde vydrželi více než hodinu a odcházeli jsme spolu s ruskými vojsky, naloženými na soupravě tažené – jak jinak – sergejem za doprovodu „Kaťuši“ (jak vycházela na bereg krutoj).

Pivovarská restaurace Modrá hvězda v Dobřanech.
http://www.modra-hvezda.cz
Byla naším dalším odpoledním zastavením. No odpoledním: my jsme dorazili v půl třetí na oběd! Nabídka (věnuji se tomu podstatnému): – Dobřanská desítka – Dobřanský hospodář (pšeničný kvasnicový speciál) – Modrá hvězda 12 st. (světlý ležák – Modrá hvězda 14 st. (tmavý speciál) – Modrá hvězda 13 st. (polotmavé řezané) – Dobřanský dragoun 16 st. (polotmavý speciál) – Dobřanský sekáč 17 st. (krajový speciál) – Anděl 24 st. (extra speciál). Co je obzvláště příjemné – na požádání Vám donesou sadu piv v 1 dcl sklenicích – opravdová koštovka. Nicméně: kuchyně směle drží krok s nabídkou pivovaru. Eva si dala pstruha, já vepřové nudličky v pivním nálevu. Jako přílohu jsme se podělili o jednu porci bramboráčků – a měli jsme věru dost! Jednoznačně doporučujeme.

Posledním zastavením byl Horšovský Týn. To město prokouklo způsobem naprosto neuvěřitelným!  Více ve fotoreportáži.

Postřekov 6.července

Postřekov 8.července

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: